Astrid Wauters

Astrid Wauters start met cello bij Jan Van Kelst. In 2008 wordt ze als jong talent uitgenodigd in de klas van Marie Hallynck aan het Conservatoire Royal de Bruxelles waar ze later haar Master behaalt.
Ze volgt stages en masterclasses bij Louise Hopkins, Wolfgang Boettcher, Philippe Bary, Guy Danel, Jean-Pierre Borboux, Sophie Hallynck, Jeanne Maisonhaute en Edmond Baert.
Eind 2009 behaalt Astrid Wauters een eerste prijs op Dexia Classics. Ze mag de aanmoedigingsprijs van de Culturele Raad van Brugge in ontvangst nemen in 2014. Het Akhtamar Kwartet ontvangt de 2e prijs op het kamermuziekfestival Musiq3 in 2016.

Als celliste van het strijkkwartet Akhtamar behaalt ze een Master na Master Kamermuziek aan de Luca School of Arts in Leuven bij Guy Danel en vervolmaakt ze een tweejaarlijkse opleiding bij het Debussy Kwartet in Lyon.
Het Akhtamar Kwartet is verbonden aan ProQuartet in Parijs en perfectioneert zich op masterclasses bij het Alban Berg Quartett, het Belcea Kwartet, het Kronos Kwartet, het Artemis Quartett, het Danel Kwartet etc.
Akhtamar treedt regelmatig op op internationale festivals en was zo te horen op Midi-Minimes in Brussel, Festival Radio France Occitanie Montpellier, MusicAncy, EuropArt, Vue d’Ensemble, …
Sinds jonge leeftijd is Astrid ook actief in duo met haar zus Emma, harpiste.

Astrid is leerkracht cello aan het conservatorium van Brugge sinds 2015.

 


A7307245 Emma Wauters

Emma Wauters (1991) groeide op in een muzikale familie. Ze begon met harp bij Eline Groslot, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Sophie Hallynck, waar ze afstudeerde met grootste onderscheiding. Ze vervolmaakte zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Lyon bij Fabrice Pierre en volgde er ook lessen bij Park Stickney en Sylvain Blassel. Daarnaast volgde ze masterclasses bij gerenommeerde harpisten zoals Isabelle Moretti, Elisabeth Fontan-Binoche, Sivan Magen, Letizia Belmondo en Jana Bouskova.

Als jong talent behaalde Emma prijzen op de Nationale Rotarywedstrijd voor harp (2008, 2e prijs en prijs Jong Talent), de Belfiuswedstrijd (2009, eerste prijs), het Concours International Félix Godefroid (2010, 1e prijs) en het Concours Martine Géliot (2010, 3e prijs). Ze werd eveneens geselecteerd om deel te nemen aan het Heidelberger Frühling Festival in 2012, waar ze o.a. met het Danel kwartet optrad. In duo met haar zus Astrid (cello) volgde ze lessen bij Sophie Hallynck, Wibert Aerts en Arne Deforce.

Emma deed orkestervaring op in de Orkestacademie o.l.v. Jaap Van Zweden en Martyn Brabbins, en speelde mee op het 40 jaar Jubileumconcert van het Collegium Vocale 0n 2010, o.l.v. Philippe Herreweghe. Al snel werd ze gevraagd door het Orchestre Philarmonique de Liège, het operaorkest van de Munt, Brussels Philarmonic, het Symfonieorkest Vlaanderen en in 2017 speelde ze het werk ‘Powder her Face’ met het Sinfonieorchester Aachen.

Gedreven als kamermusicus treedt Emma dikwijls op in duo met haar zus Astrid. Sinds kort is ze ook actief in harpduo met Mathilde Wauters. Zij waren te gast in Bozar Sundays in het voorjaar van 2017.

Emma was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als assistente van Sophie Hallynck van 2014 tot 2017 en geeft momenteel les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge.